Artmake innebär skapandet av konst som kan gå till på många olika sätt, en konstnär som målar tavlor börjar sällan processen när han drar första draget på målarduken, ofta har processen och skapandet av konsten börjat långt innan. Många konstnärer väljer därför att studera artmake för att på egen hand bli bättre konstnärer.

Vad är konst och artmake?

För att förstå artmake så behöver man förstå vad konst är. Konst är ett mycket större och bredare ämne än många tror och det finns många olika stilar och områden. Det kan vara allt från gatukonst till musik och abstrakta skulpturer. Inredning är lika mycket konst som graffiti och det är bara det egna ögat som egentligen avgör om man bevittnar ett konstverk eller inte. Även om man givetvis bör ha förståelse över att det som du ser som konst ser nödvändigtvisartmake inte någon annan som konst och vice versa.

Artmake är därmed skapandet av konst, när man går på gatorna i varmare länder har man ofta chansen att bevittna konsten av extremt duktiga konstnärer som dessutom säljer sina konstverk. Det kan vara allt från vattenmålningar till sand och spraymålningar, de kan även ofta göra porträtt. Då får man chansen att se konsten skapas från början till slut men om man sysslar med graffiti som konstform är detta ofta mycket mer komplicerat och en längre process. Då kan artmake starta redan i butiken när färgburken blir inköpt och fortsätta tills man hittat den perfekta platsen och det perfekta tillfället.

Många konstnärer tycker om att dela med sig av sitt skapande och när du tittar på artmake kan du även få se vart de hämtar sin inspiration och vad som ledde till att just det konstverket skapas. Genom att låta andra människor inspirera en kan man i sin tur inspirera andra, konsten är en mycket intressant process och om du har tur får du vara med från böjan till slut.